Werkzaamheden

Onze werkzaamheden zijn vrij divers. Ons streven is om het gehele bouwdeel dak uit te kunnen voeren. Elk project is uniek. Wensen en eisen bespreken we in een voortraject met de opdrachtgever, waarna een vrijblijvende offerte zal worden opgesteld. Zodra we de werkzaamheden samen gaan uitvoeren, zullen we nogmaals de wensen en eisen doornemen, maar ook tijdens de uitvoering zullen er regelmatig momenten van terugkoppeling zijn en mogelijk wensen en eisen worden bijgesteld. Uiteraard zal de invloed verder in de uitvoering moeilijker en beperkter zijn dan in het voortraject.

In het submenu van deze pagina is te zien welke werkzaamheden wij over het algemeen uitvoeren. Mocht er iets niet bij staan, neem dan contact op met ons en wij bekijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wat betreft de gekozen materialen en technische oplossingen staan wij altijd open voor vernieuwing en verbetering, dus maak het bespreekbaar. Uiteraard zullen wij alle opties bekijken en ons advies hierover geven.

Dakbedekking

Bij dakbedekkingen wordt veelal gedacht aan dakpannen, bitumen en EPDM, maar er zijn veel meer soorten dakbedekking. Van de volgende dakbedekkingen beschikken wij over de benodigde kennis en kunde dusdanig dat wij een kwalitatief goed dak kunnen afleveren:

  • dakpannen
  • bitumineuze dakbedekking
  • EPDM (rubber)
  • PVC en TPO
  • Liquids (vloeibare dakbedekking)
  • sandwichpanelen (staalplaten)
  • golfplaten
  • zink

Aan de overige dakbedekkingen kunnen wij vaak wel reparaties uitvoeren, maar hier maken wij geen complete grote daken mee. Niet iedere dakbedekking is geschikt voor iedere situatie., dit zal per project bekeken moeten worden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Draagconstructie

De draagconstructie vormt als het ware het fundament van het dak en dient sterk, stevig en stabiel te zijn. Sterkte is vanzelfsprekend, immers mag een dak niet bezwijken onder bepaalde belastingen. De stevigheid, de draagconstructie moet niet gaan doorbuigen door de belastingen van het dak. Zodra het dak doorbuigt, zal dit te zien zijn in de dakbedekking en het esthetische beeld kunnen schaden. Bovendien verzwakt de dakconstructie hiervan. stabiliteit, de constructie moet niet in elkaar zakken bij het kleinste zuchtje wind.

De draagconstructie is op meerdere mogelijkheden te realiseren middels staal dan wel hout. De wensen van de klant en de technische mogelijkheden zijn bepalend voor het type draagconstructie. Zodra er constructieve ingrepen zijn, zullen wij er ook een constructeur erbij nemen, zodat sterkte, stijfheid en stabiliteit kunnen worden gegarandeerd. Zowel houten als stalen constructies kunnen wij geheel voor u uitvoeren.

Isolatie

Het verwarmen van een gebouw kost vaak veel energie en dus geld. Bij goed geïsoleerde gebouwen zal er minder warmte verloren gaan. Hierbij speelt niet alleen de dikte van het isolatiepakket een rol, maar ook de bouwdetails waar vaak veel warmte verloren gaat.

Tevens moet er worden gelet op de dampspanning en condensatie. Door het isoleren van de gebouwen zal het dauwpunt in de constructie worden verlegd, waardoor er mogelijk een dampremmende laag moet worden toegepast. In sommige gevallen is ventileren genoeg. Dit is per situatie verschillend. Indien gewenst en noodzakelijk laten wij bouwfysische berekeningen opstellen.

Dakgoot en hemelwaterafvoer

Het dak zorgt ervoor dat het hemelwater wordt opgevangen. Het hemelwater zal ook moeten worden verzameld en afgevoerd om wateroverlast rond dan wel in de woning te voorkomen. Op een plat dak zal de hemelwaterafvoer hier veelal voor zorgen en op het hellend dak de dakgoten. De hemelwaterafvoerbuizen zorgen er uiteindelijk voor dat het verzamelde hemelwater wordt afgevoerd van het dak naar het riool.

Daklichtoplossingen

Komt er te weinig daglicht in de ruimte, dan kan er worden gekozen voor een van de daglichtoplossingen via het dak. Welke oplossing het beste kan worden toegepast, is afhankelijk van het soort dak (hellend/plat), de technische mogelijkheden, het budget en uw eisen en wensen. Voor alle onderstaande oplossingen kunt u contact opnemen met ons en we zoeken samen naar de beste oplossing voor u.

Lichtkoepels zijn beperkt in de afmetingen, maar prijstechnisch vaak goede oplossingen.
Lichtstraten kunnen vaak over grote lengtes worden toegepast, waardoor veel licht naar binnen kan worden gehaald.
Dakvensters worden hoofdzakelijk toegepast in de hellende daken en zijn in diverse afwerkingen en afmetingen te krijgen.
Daglichtspots kunnen zowel op het plat- als het hellend dak worden toegepast. Door de unieke reflecterende buizen komt het daglicht altijd op de gewenste plaats.

Dakkapellen

Zodra een ruimte onder het dak te klein is, kan ervoor worden gekozen om een dakkapel te plaatsen. Dakkapellen maken de mogelijkheden in een ruimte groter en kunnen zorg dragen voor meer daglicht in de ruimte. Dakkapellen kunnen op diverse manieren worden gerealiseerd en worden afgewerkt afhankelijk van de technische mogelijkheden en de wensen van de opdrachtgever. Iedere dakkapel zal uniek zijn, dus vraag naar de mogelijkheden en we zetten samen een mooie op maat gemaakte dakkapel op uw dak.

Boeiboord

De boeiboorden geven het gebouw een bepaald aanzien en kunnen op vele manieren met verschillende materialen worden gerealiseerd. Indien er niet veel onderhoud aan de boeiboorden is gewenst, kan er worden gekozen voor een onderhoudsarme boeiboordbekleding te denken aan Rockpanel, Trespa, Keralit, Aluminium enz. Of misschien voor een duurzamer oplossing en onderhoudsvrij: zink of koper.

Is het onderhoud geen probleem, kan er ook worden gekozen voor geschilderd houtwerk dan wel een duurzame houten boeiboordbekleding. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden, maar de keuze is uiteindelijk afhankelijk van de technische mogelijkheden en de wensen van de opdrachtgever. Afhankelijk van de keuze kan het zijn dat er een nieuw regelwerk moet worden gerealiseerd waar het boeiboord op dient te worden bevestigd. Mogelijk is het een wens een overstek te creëren of de overstek groter te maken, waardoor de woning een andere uitstraling krijgt.

Schoorsteen

Schoorstenen worden veelal gebruikt voor de afvoer van de rookgassen, vooral vroeger toen hier kachels op waren aangesloten. Tegenwoordig worden veelal dakdoorvoeren gebruikt voor en zijn de schoorstenen vaak overbodig en dus vooral esthetisch. Mocht u toch gebruik willen maken van uw schoorsteen voor het stoken, dan kunnen wij uw schoorsteen(kanalen) inspecteren, renoveren en eventueel opnieuw metselen. Daarbij impregneren we altijd het eindresultaat en kan deze op elke mogelijke en sierlijke manier worden afgedekt.

Hijswerkzaamheden

Naast het gebruik van de hijskraan voor eigen werkzaamheden, verzorgen wij ook het verticaal transport van andere materialen en producten. Verplaatsen van jacuzzi´s, verticale transport verhuizingen, inzetten bij evenementen met een parachute eraan, enz.

Tevens beschikken we over een hijskraan die kan worden omgebouwd tot hoogwerker. Deze is ook inzetbaar buiten onze eigen werkzaamheden om. Zowel de hijskraan als de hoogwerker zijn enkel te huur met machinist erbij. Download hier de specificaties van onze hijskranen. Download hier de specificaties van onze hijskranen.

U kunt altijd met ons contact opnemen

Bent u op zoek naar deskundig advies bij het realiseren van een dak op een nieuwbouw-woning? Heeft u dringend hulp nodig bij het repareren van schade aan het dak? Wilt u de status van uw dak laten onderzoeken en eventueel het dak laten repareren? Neem direct contact met ons op!

Broeklaan 133
5953 NA Reuver

Roy Houwers

06-29259667

Dion Houwers

06-21394752