U bent hier: WerkzaamhedenDakconstructie
Dakelementen

Dakconstructie

De dakconstructie is de basis voor een goed dak en bestaat uit de draagconstructie en de dakvloer. Zeker in de huidige tijd vormt de isolatie tevens een belangrijk aandachtspunt welke vaak in de dakconstructie wordt opgenomen.  

Draagconstructie

De draagconstructie vormt als het ware het fundament van het dak en dient sterk,  stevig en stabiel te zijn. Sterkte is vanzelfsprekend, immers mag een dak niet bezwijken onder bepaalde belastingen. Tevens is de stevigheid van belang, immers moet het dak onder bepaalde belastingen niet gaan doorzakken. Zodra het dak doorzakt, zal dit te zien zijn in de dakbedekking en het esthetische beeld kunnen schaden. Uiteraard moet de constructie ook stabiel zijn, zodat de constructie niet in elkaar klapt bij het kleinste zuchtje wind. de draagconstructie is op meerdere mogelijkheden te realiseren middels staal dan wel hout. De wensen van de klant en de technische mogelijkheden zijn bepalend voor het type draagconstructie.

Isolatie

Het verwarmen van een gebouw kost vaak veel energie en dus geld. Bij goed geïsoleerde gebouwen zal er minder warmte verloren gaan. Hierbij speelt niet alleen de dikte van het isolatiepakket een rol, maar ook de bouwdetails waar vaak veel warmte verloren gaat. Tevens moet er worden gelet op de dampspanning. Door het isoleren van de gebouwen zal het dauwpunt in de constructie worden verlegt waardoor er mogelijk een dampremmende laag moet worden toegepast dan wel goed moet worden geventileerd. Dit is per situatie verschillend.