Over ons

Houwers Dakwerken & Zn is een familiebedrijf opgericht in 1980 door Jan Houwers. Het bedrijf is door de jaren heen gegroeid, maar altijd klein van opzet gebleven. Inmiddels hebben twee zonen ook de liefde voor het dakdekkersvak gevonden en zijn zij in de voetsporen van Jan Houwers getreden: een echt familiebedrijf dus! Onze uitdagingen vinden wij in de renovatie en het onderhoud van zowel kleine als grotere projecten. Maar ook nieuwbouwprojecten nemen wij graag aan.

Zowel particulieren, aannemers, bedrijven en woningcorporaties zijn inmiddels vaste partijen waarvoor wij werken. Hoofdzakelijk zijn wij te vinden in de regio Noord en Midden-Limburg, maar ook buiten dit gebied voeren wij graag werkzaamheden voor u uit.

Missie

Leveren van kwaliteit. Ons doel is het mogen leveren van een door de opdrachtgever gekozen resultaat, waarbij kwaliteit voorop staat. Leveren van een resultaat waar ook wij trots op kunnen zijn.

Wij voeren onze projecten uit met passie wat onze motivatie is om ons vak met veel plezier uit te mogen voeren. Het voortraject vormt de basis van de te leveren kwaliteit, maar ook de levensduur van het dak met het daaraan verbonden onderhoud. Kwaliteit is ook snel kunnen reageren en handelen op calamiteiten.

Door veel eigen materieel, korte communicatielijnen en vakkennis, kunnen wij snel reageren om onze klanten snel te helpen.

Visie / doel

Houwers Dakwerken & Zn. heeft drie kernwaarden:

  • Betrouwbaarheid
  • Vakmanschap
  • Service

Vertrouwen tussen alle betrokken partijen is essentieel en bepaalt de sfeer, waarmee een project tot een goed einde wordt gebracht. Wij staan voor vakmanschap, immers: ‘Dakwerk is en blijft vakwerk!’. Tot slot hangt de tevredenheid van een opdrachtgever af van goede zorg en service. Door de klant zoveel mogelijk van overlast te ontzien en zo goed mogelijk naar zijn wensen te luisteren, realiseren wij de ultieme tevredenheid.

Jan Houwers

Jan Houwers, oprichter van het bedrijf, is nog steeds degene die leiding geeft aan het bedrijf. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring en voert zijn werkzaamheden nog steeds met veel passie uit. De komende jaren zal hij langzaam een stap terugzetten, zodat de twee zonen zijn werkzaamheden verder kunnen voort zetten en uitbouwen.

Roy Houwers

Sinds 1 januari 2013 is zoon Roy Houwers eveneens werkzaam voor het familiebedrijf. In zijn vrije tijd ging hij al enkele jaren mee het dak op. In 2012 heeft hij zijn studie bouwmanagement op de Hogeschool Zuyd te Heerlen met succes afgerond. Om bij te blijven over alle nieuwe ontwikkelingen blijft Roy cursussen en trainingen volgen zodat zijn kennis, kunde en vakmanschap gegarandeerd blijft.

Dion Houwers

Sinds 1 januari 2020 is ook de jongste zoon Dion Houwers te vinden in het bedrijf. Na het afronden van de studies MBO bouwkunde op de Gilde Opleidingen en HBO bouwtechnische bedrijfskunde op Hogeschool Zuyd, is hij de tweede ingenieur binnen het bedrijf. Aangezien ook hij de liefde voor het dakdekkers vak heeft ontdekt. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een ervaren vakman.

Contact opnemen

Bent u op zoek naar deskundig advies bij het realiseren van een dak op een nieuwbouw-woning? Heeft u dringend hulp nodig bij het repareren van schade aan het dak? Wilt u de status van uw dak laten onderzoeken en eventueel het dak laten repareren? Neem direct contact met ons op!